Grauszmann György polgármester

„Született verőceiként még most is minden nap hálás vagyok azért, hogy ilyen gyönyörű helyen élhetek.”

Kedves Verőceiek, kedves Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Verőce Község Önkormányzatának hivatalos honlapján.
Településünk neve hallatán legtöbbünk a Dunakanyar Kapujára gondol, nem véletlenül, hiszen Verőcét egyik oldaláról a Duna, a másikról a Börzsöny-hegység szegélyezi. Ez a térség olyan dinamikusan fejlődő települése, ahol télen-nyáron pezsgő kulturális élet várja az érdeklődőket és az itt lakókat.
Budapest közelsége, az épített környezetünk, természeti örökségeink méltán teszik közkedveltté lakóhelyünket, az itt élők és az ide látogatók körében egyaránt. A jelenleg 4100 lakost számláló település területe már az őskortól lakott volt. Fellelhetőek a kelta és a római kultúra nyomai is, a honfoglaló magyarok pedig korán letelepedtek ezen a vidéken. A Római Birodalom határa – a Limes –a Duna volt, ennek elemeként Verőcén is épült őrtorony a 4. században, melynek maradványai mai is láthatóak a folyó partján.

De mi az, ami igazán szerethetővé teszi településünket? Nem más, mint a közösség, az itt élő emberek, mert a verőceiek tényleg nagyon szeretnek itt élni. Ide sorolom az állandó lakosokon túl azokat is, akik a szabadidejüket töltik itt nyaralójukban, hétvégi házukban, s akik számára a békesség, a feltöltődés helyszíne községünk.

Azt gondolom, hogy a település honlapja több kellene legyen, mint egy látványos fotóalbum. Fontosnak tartom, hogy a veroce.hu oldalt felkeresők hasznos és naprakész információkat kapjanak Verőcéről, és olyan ügyfélbarát szolgáltatásokat is nyújtsunk, mely segíti Önöket azon problémák megoldásában, amelyek hivatalunkhoz tartoznak.

Üdvözlettel:
Grauszmann György