Köszönjük a verőcei civil szervezetek munkáját és felelősségvállalását!

A verőcei civilek az életünk számos területén jelen vannak. Többek között a környezetvédelemhez, a szociális ellátáshoz, az oktatáshoz, a gyermekvédelemhez, a kultúrához és a sporthoz kapcsolódó feladatokból vállalnak fontos szerepet. A lakosság jelentős részével tartják a kapcsolatot, olyan feladatokat vállalnak át, amelyek segítik a helyi feladatok kezelését, közreműködnek a szolgáltatások hatékonyabb megvalósításában, formálják a közügyeket.

Településünkön jelentős számú civil szervezet működik, közülük többel tart aktív kapcsolatot önkormányzatunk. A civilek sok területen kapcsolódnak be az önkormányzati feladatok ellátásába is, szakértelmükkel és elhivatottságukkal szolgálva a falu lakosságát.

Verőce Község Önkormányzata elismeri a munkájukat, és a velük való együttműködést. Tevékenységüket igyekszik anyagi és más eszközökkel is támogatni. Idén több, mint 2 millió forint önkormányzati támogatást kapnak a civil szervezetek pályázati támogatás útján. Rövidesen elkészül a civil szervezeteket bemutató és a civil szféra híreit gyűjtő önkormányzati weboldalunk is.

Ez úton is köszönjük az aktív szerepet vállaló civil közösségek erőfeszítéseit, munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Verőce Község Önkormányzata